Zincare termică Oradea
Ce trebuie să știți: • Livrare în aceeași zi • Prețuri mici și flexibile • Acoperire superioara prin zincare cu o grosime medie de 80 microni • Una dintre cele mai adanci bai de zincare din Europa de Est : L = 7 m , l = 1,1 m , H = 2,5 m (dimensiunile utile ale vanei de zincare).
Pentru programări și comenzi la zincare termică, vă rugăm apelați numărul: 0721 244 894, sau scrieți-ne un e-mail pe adresa: cristian.gere@avaco.ro
Zincare Oradea
În activitatea sa de lungă durată în sectorul construcțiilor metalice, Ecokapa & Avaco Group a adunat extrem de multa experiență cu privire la nevoile clienților noștri si a adus procedeul de zincare termica in Oradea. În sondajele noastre, clientii au subliniat necesitatea de a folosi o tehnologie moderna, eficienta si mai ales de lungă durată pentru protecție anticorozivă. Mulți clienți doresc să meargă un pas mai departe fata de metoda tradițională de protecție anticoroziva pe bază de vopsea, și astfel ei isi asigura de investițiile pentru viitor prin utilizarea de zincare termica. [tabby title=”De ce zincare termică?”]Prin zincare termică se intelege un proces în cazul în care oțelul, după ce a fost tratat în prealabil, degresat si decapat, se aliaza si se acopera cu zinc topit, având ca rezultat protectia anticoroziva a metalului de la baza.
Pe scurt : procedeul de zincare termică reprezintă cel mai bun sistem de protecție anticoroziva disponibil în prezent. Acesta oferă mai multe avantaje caracteristice de care fiecare client ar trebui să fie conștient. Utilizarea unui strat de bază și grosimea stratului de zinc, oferă atât protecție sporită, cat si un aspect estetic. În unele cazuri, companiile au standarde mai joase, oferind acoperire superficială, cu un strat de lac. Acest tip de produs ar putea fi plăcut vizual, dar, din păcate el nu este rezistent pe termen lung. Grosimea stratului de zinc utilizat de Avaco & Ecokapa Group asigură că elementele metalice sunt protejate și nu-și pierd proprietățile mecanice pentru multe decenii. Astfel, prin zincare termica, produsele dumneavoastra isi pastreaza proprietatile mult dupa momentul in care au fost zincate. Pentru exemplificare, in graficul de mai jos poate fi observata, durata de viata in ani dupa procedeul de zincare, raportata la grosimea stratului de zinc.
De la apariția tehnologiei de acoperire electrochimică, procedeul de zincare termică si-a păstrat rangul ca o tehnologie dovedit superioară, privind protectia anticoroziva, pe perioade indelungate de timp. Acoperirile electro – chimice , din păcate, au unele dezavantaje majore , care includ o durată lungă a procedurii de galvanizare, o aderenta de natura mecanica sau chimica cu otelul, relativ sărace in zinc, cu o grosime medie de 14 microni a stratului de zinc, pe cand acoperirile obtinute prin zincare termica au legaturi de natura metalurgica ( aliere Zn – Fe) cu materialul de baza, evitandu-se astfel exfolierea sau fisurarea zincului cu ocazia manipularii, in timpul transportului sau montajului.
Zincare termică inseamna:
• De incredere
• Rezistentă
• Nu necesită întreținere
• O economie de timp
• Sigură
• Metoda cu cele mai mici costuri, atunci când se ia intreg ciclul de viață al produsului în considerare
•Cea mai bună metodă pentru a proteja piese cu deschideri si găuri
• Ușor de controlat
• Estetica
• Ecologică
Mulți clienți preferă zincarea termică din cauza prețului său redus comparativ cu alte metode cunoscute de protecție anticorozivă . În afară de aceasta ea este , de asemenea, cea mai eficientă metodă de a asigura o durata de viata optima elementelor de metal, și lasă clientul fără griji în ceea ce privește întreținerea viitoare . Procedura este simpla , dar unele măsuri de precauție trebuie să fie luate în considerare la proiectarea si executia pieselor pentru cele mai bune rezultate .
Mulţi zincatori preferă ca sistemul de ventilare să fie vizibil din exteriorul ansamblului. Acest lucru este necesar pentru a verifica dacă ventilaţie este corespunzătoare precum şi pentru a observa dacă nu cumva a fost omisă din greşeală. Decizia de a utiliza conducte pentru a înlocui secţiuni structurale în produse sudate trebuie luată numai după o cumpănire atentă deoarece dezavantajele privind costurile de zincare pentru client sunt inerente. Elementul metalic finit va fi scufundat într-o baie de zinc lichid la 450oC .
Dilatarea metalului este inevitabilă , în timp ce torsiunea lui nu este , în cazul în care : – Sunt evitate tensiunile de sudură; – De preferat , sunt alese sectiuni simetrice; – Posibilități de expansiune sunt permise în suprafețele plane cu stante piramidale, nervuri radiale , etc. Vă rugăm să evitați folosirea de materiale cu diferente de grosime mari in aceeași piesa, deoarece acestea prezinta modele de expansiune diferite în zinc topit , iar acest lucru poate duce la torsiunea piesei . Pentru ca zincul sa curgă liber și să acopere fiecare parte a elementului, vă rugăm să luati în considerare crearea unor deschideri de ventilație, precum și accesul la zone de drenaj. Vă rugăm să luati în considerare faptul că piesa va fi cufundată în zinc, astfel încât deschiderile tehnologice trebuie să permită ventilația, penetrarea și drenarea de zinc din piesa metalica. Calitatea galvanizarii este influențată în mod direct de numărul, secțiunea și plasarea orificiilor de ventilatie. Vă rugăm să nu încercați să galvanizati piese care au vopsea, vaselină și/sau zgură de sudură, deoarece pot aparea costuri suplimentare pentru sablare , curățare și decaparea suplimentară. În cel mai rău caz, rezultatul galvanizarii poate fi deficitar, și, prin urmare, va lăsa loc pentru coroziune. Asigurați-vă că elementele dvs. nu au colturi închise sau unghiuri moarte . Ele ar trebui să permită pătrunderea zincului prin deschideri de acces în zone unde exista suprapunerea materialului.
Un design modular se recomandă, având în vedere că piesele mari, complexe, trebuie să fie demontate înainte de galvanizare și astfel se impune si creșterea costurilor de transport. Va rugam sa va asigurati că secțiunea și numărul de orificii se potrivește cel puțin cu cifrele menționate în diagramă. Profilele cu contur închis, negăurit pot duce la deformare sau chiar explozie în baia de galvanizare! Este util să se imagineze fluxul de zinc de-a lungul elementului în timpul proiectării, pentru a se potrivi nu numai specificațiilor funcționale, dar de asemenea pentru a permite galvanizarea ce va asigura funcționalitatea elementului metalic pe termen lung.
Unitatea de productie de la Rosiori are toate echipamentele necesare pentru a gestiona orice procedură de zincare termica , inclusiv o baie de zincare termica – încălzită prin inductie, produs de GH inducție Germania . Dimensiunile utile ale baii de galvanizare sunt : L = 7,0 m ; W = 1,1 m ; H = 2,5 m. Acest lucru asigură zincarea pieselor uniformă, în conformitate cu SR EN ISO 1461:2009; Rezultatul final este: până la 80 de ani de protecție pentru produsul dvs. zincat, o aderenta foarte buna a zincului și o grosime minimă a stratului de zinc pornind de la 50 de microni. Ne mândrim cu implementarea ultimelor standarde în tehnologia zincarii termice. Noi facem acest lucru nu numai pentru că starea mediului este importanta pentru noi ca si companie, dar de asemenea pentru că este un lucru important pentru dumneavostra, clientii nostrii. Este bine cunoscut faptul că prin utilizarea zincarii termice 6 miliarde de tone de otel sunt salvate de rugină la nivel mondial, in fiecare an – acest lucru in sine fiind o contribuție uriașă la construcția durabilă și la conservarea energiei. Respectarea standardelor Uniunii Europene privind siguranta mediului este o componentă esențială a modului de a face afaceri a companiei. Știm că nerespectarea legislatiei privind mediul este văzuta de mulți dintre concurenții noștri ca fiind un avantaj de cost al afacerilor din Europa de Est, dar noi avem încredere că clienții nostri impart preocuparea noastră pentru sustenabilitate si ca ea le informează, de asemenea, decizia alegerii furnizorilor. A nu lua in considerare mediul inconjurator este o strategie care se va arata in cele din urma si in profituri, iar viitorul nu este un lucru care merita riscat.